Neros gyldne hus

Neros gyldne hus
Ca. 1 minutters lesetid

Neros gyldne hus (også kalt Domus Aurea) var et praktfullt palass bygget av den romerske keiseren Nero i årene etter den store brannen i Roma. På over 300 dekar var palasset fylt med overdådige dekorasjoner og inkluderte fasiliteter som et privat svømmebasseng og bad, en stor hage og et bibliotek. I tillegg inneholdt Neros gyldne hus en kunstig innsjø som ble sagt å være fylt med levende fisk.

Dessverre ble Domus Aurea bare brukt i noen få år før det ble forlatt og forlatt til forfall. Imidlertid kan dets innvirkning fortsatt sees i kunsten og arkitekturen i det gamle Roma. Palasset var et av de første eksemplene på det vi nå kaller en “selvstendig verden”, og dets innflytelse kan sees i mange senere bygninger, fra middelalderslott til renessansevillaer.

Kort sagt var Neros gyldne hus et sant under i den antikke verden.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *