Tiberius

tiberius
Ca. 1 minutters lesetid

Tiberius var den andre romerske keiseren og medlem av det julio-claudianske dynastiet. Han regjerte fra 14 til 37 e.Kr. Tiberius var sønn av Tiberius Claudius Nero og Livia, hvor sistnevnte også er kjent som Julia Augusta. Livia ble etter hvert keiser Augustus tredje kone, og dermed en kvalifisert tronarving.

Tiberius liv var preget av en rekke militære kampanjer, kriger og politiske stridigheter. Hans regjeringstid anses generelt for å være en periode med fred og velstand for Roma. Men det hadde også sin del av kontroverser, ettersom han ved mange anledninger ble anklaget for å være en inkompetent keiser som manglet selvkontroll og disiplin.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *