Vikingtiden

vikingtiden
Ca. 1 minutters lesetid

Vikingtiden er en periode i europeisk historie som spenner over slutten av 800- til begynnelsen av 1000-tallet. Den er preget av den omfattende ekspansjonen av vikingfolket, som reiste på tvers av Europa og utover, og etablerte bosetninger og handelsruter. Vikingene var også kjent for sin dyktighet som krigere, og de deltok ofte i raid og kamper.

En av de mest kjente sidene ved vikingkulturen er deres kontakt med det østlige romerske riket. Tidlig på 900-tallet begynte vikingene å angripe imperiets hovedstad Miklagard (datidens Konstantinopel, som nå er Istanbul). Dette førte til økt kontakt mellom de to kulturene, da vikingene begynte å leie seg ut som leiesoldater for imperiet. Over tid førte denne kontakten til opprettelsen av Varangian Guard, en gruppe vikingkrigere som tjente som livvakter for keiseren.

Vikingtiden tok slutt rundt 1050 e.Kr., da den siste store vikingbosetningen i England ble ødelagt av normannerne. Arven etter vikingene lever imidlertid på mange måter. For eksempel kan deres innflytelse fortsatt sees i dagens Skandinavia, hvor mange stedsnavn har vikingopprinnelse.

P.S. Folk spør meg ofte, hvis jeg bare kunne velge EN bok å lese om romersk historie, hvilken ville det vært? Svaret mitt er alltid SPQR av Mary Beard. Dette er DEN BESTE BOKEN for å få en engasjerende og omfattende oversikt over romerne, og dekker 1,000 år av deres EPISKE historie. Enten du er helt fersk på temaet eller en ekspert er jeg sikker på at du vil like den. Klikk her for å lytte til den norske lydboken nå med en 100% GRATIS prøveperiode fra BookBeat!

Notis: Ved påmelding kommer du til å bli spurt om å oppgi bankkort, men dette er kun en formalitet. Kortet ditt blir ikke trukket noe som helst, og du kan fint avslutte medlemskapet før prøveperioden er over. Også: Hvis du bestemmer deg for å kjøre på og lytte til boken etter å ha klikket på lenken ovenfor kommer jeg til å motta en liten provisjon. OG… Som regel vil du motta et unikt tilbud. Vinn/vinn! Bøkene jeg anbefaler er de jeg personlig har lest og virkelig tror du kommer til å digge!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Kanskje du vil bidra med den første?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *